Warning: include(/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(): Failed opening '/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php70/root/usr/share/pear') in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include_once(/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82

Warning: include_once(): Failed opening '/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php70/root/usr/share/pear') in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82
Alegeti providerul de hosting potrivit dvs. ! « BrainHost Blog

Alegeti providerul de hosting potrivit dvs. !

Pregatirea pentru alegerea unui provider

Analizeaza initial necesitatile site-lui tau (sau discuta asta cu cel ce-ti construieste imaginea/site-ul)

– cum se va numi site-ul tau ? (vrei sa ai un domeniu .ro, .com, sau altele, sau mai multe ?)
– unde sunt clientii preponderenti (daca site-ul tau este vizitat cu preponderenta de români, e mai bine sa-l gazduiesti pe un server în tara(ping mai mic, timp de incarcare mai scurt));
– site-ul tau este dinamic (ai nevoie de limbaje gen PHP, ASP, Perl, … si baze de date *SQL) sau static (numai HTML) ?
– ce necesitati de e-mail ai ? (cam de câte casute de e-mail vei avea nevoie, cam ce spatiu pentru fiecare casuta, etc.).
– cât spatiu este necesar pentru site-ul tau ? (spatiul pentru site, împreuna cu spatiul pentru e-mail, si înca ceva pe lânga).
– ce necesitati de acces ai ( numai web/ftp/email, acces shell (ssh), acces porturi )
– ce necesitati de securitate ai ( pgp, posibilitatea instalrii certificatelor SSL, filtrare customizata, etc)

La testarea pietii, ia legatura cu cat mai multi gazduitori, si fa o analiza la sange. Exista un proverb foarte bun ce intra in aplicare in cazul acesta: “Cine nu deschide ochii, deschide punga.”.

La prima vedere, cauta cel putin o parte din urmatoarele informatii pe siturile ce ofera gazduire:

– au serviciile de care ai nevoie ?
– serviciile prezentate sunt suficient de explicit prezentate ?
– au modalitati diverse si bine definite de contact ?
– au angajamente ferme (Service Level Agreement = SLA) afisate ? (astea ar trebui sa iti spuna ca ei, ca si gazduitori se angajeaza sa iti ofere un anumit nivel al serviciilor, pentru banii pe care ii cer).
– au o politica de confidentialitate a datelor personale ale clientilor ?
– se angajeaza la  returnarea banilor, sau alte forme de recompensa, daca serviciile nu indeplinesc SLA ?
– au macar cateva exemple clienti multumiti ? (cu posibilitatea de a-i contacta)
– cauta cat mai multe referinte despre potentialul gazduitor. Cu cat mai multe pareri vei gasi (forumuri, alti clienti, etc), cu atat mai clara iti va fi imaginea. Google e un prieten de nadejde!
– verifica pe cat posibil, daca potentialul gazduitor a avut sau nu probleme legale cu clientii, raportari de spam, etc. ( www.spamhaus.org e un punct de pornire)

NU UITA: YOU GET WHAT YOU PAY FOR!

Primele discutii cu un provider

Pe masura ce analizezi posibilitatile, ia legatura in parte, cu fiecare potential gazduitor. Nu te sfii sa ii contactezi pe e-mail, IM sau chiar telefonic.
In toate aceste discutii, nu uita un lucru: tu ai banul, si gazduitorul trebuie sa iti indeplineasca cerintele daca te vrea ca si client!
Daca la piata te uiti cum e patrunjelul, ofilit sau nu, si aici poti face la fel. Intreaba tot ce ti-e neclar, chiar si probleme evident prezentate pe site; modul in care iti vor raspunde persoanele de contact o sa-ti clarifice imaginea despre respectivul gazduitor.

Iata cateva intrebari pe care le-as pune eu:

– unde oferiti gazduirea (unde sunt localizate serverele, exact) ? (poate ca ma intereseaza doar servere din Romania sau Europa);
– ce capacitati tehnice exista la locatia de gazduire ? (imi este foarte clar ca un gazduitor cu o singura legatura la internet este mult mai putin valoros decat unul cu 7 surse diferite)
– ce e cu, cuvantul asta: nelimitat ? (nu exista asa ceva; Murphy zice ca orice sfoara care are un capat mai are cel putin unul. Daca explicatille despre serviciile “nelimitate” sunt clare, atunci e OK.)
– imi puteti oferi un cont demo? (cand va duceti in super-market si in fata standului de unde vreti sa cumparati branza exista o fata ce face sampling la produse, nu gustati inainte de a cumpara?)
– Ce probleme tehnice ati avut mai recent si cum le-ati gestionat ? (prefer un gazduitor cu performate mai scazute, dar deschis, decat unul care promite cine stie ce, iar la prima problema serioasa da din colt in colt)
– ce se intampla daca eu, ca si clientul vostru, trimit spam ? (potentialul gazduitor trebuie sa stie sa faca diferenta intre spam voit sau accidental, precum cel generat de troieni, virusi, etc. In orice caz, mai intai trebuie sa ma atentioneze cumva, si nu sa imi blocheze contul fara explicatii)
– ce servicii de asistenta tehnica imi oferiti? (daca nu stiu sa creez un cont de email in cpanel, ma ajutati, sau imi cereti bani pentru asta ?)
– cum fac plata: lunar, trimestrial sau doar anual?
– ce se intampla daca nu platesc la timp ? (imi blocati contul imediat, sau am o perioada de gratie?)
– ce nivel de securitate a datelor exista (la nivel de centru de date, la nivel de server, aplicatie, etc)
– aveti o pagina cu termeni legali pe care as putea sa-i citesc (ce anume am sau nu am voie sa gazduiesc pe contul meu, ce activitati sunt permise si care nu)
– ce modalitati de plata am ( daca pot plati cu card, cu transfer bancar, daca sunt limitat la transfer postal, etc)
– in ce cadru legal ma situez, ce acte trebuie sa trimit / primesc (mi se genereaza o factura proforma, o factura fiscala, un contract de prestare servicii )

Toate aceste intrebari si investigatii va vor ajuta sa alegeti providerul ce va ofera o gazduire potrivita necesitatilor dumneavoastra.
Daca va ghidati pe principiul primul gasit, o sa sesizati mai tarziu ca aveti probleme cu anumite lucruri pe care le-ati omis in cautarea pentru gazduirea site-ului dvs.