Warning: include(/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(): Failed opening '/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php70/root/usr/share/pear') in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include_once(/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82

Warning: include_once(): Failed opening '/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php70/root/usr/share/pear') in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82
Tutorial Instalare wordpress din cPanel ! « BrainHost Blog

Tutorial Instalare wordpress din cPanel !

Nu sunt foarte multi care au cunostinte despre cum se instaleaza manual o platofma de wordpress(Blog), astfel voi scrie un tutorial pe intelesul tuturor.

Cea mai usoara metoda este cea de a folosi o instalare automata oferita prin panoul de administrare cPanel, si mai in detaliu in sectiunea de Site Software.

Voi folosi si cateva imagini pentru a va arata mai bine intreg procedeul, care nu este deloc greu. Cred ca si un necunoscator va reusi sa isi faca setarile necesare. Oricum eu le voi explica pe toate.

Ce trebuie sa stiti in primul rand, este ca platforma de Blogging WordPress foloseste baza de date. Deci, pentru a putea instala aceasta platforma este necesar un cont de hosting ce va ofera posibilitatea de a crea minim o baza de date.

Sa trecem la tutorial…

1. Va logati in panoul de administrare(cPanel) cu utilizatorul si parola pe care vi le-a furnizat providerul de hosting. Odata ajunsi in cPanel o sa vedem si butonul Site Software.

2. Odata ce ati apasat pe butonul de Site Software sunteti redirectionati catre pagina in care vedeti toate platformele valabile pentru instalare automata. Va puteti alege ce platforma doriti, insa exemplul nostru este legat de platforma de WordPress. Pasii de instalare al oricarei platforme sunt similari.

3. Am ales platforma de WordPress pentru instalare, si ajungem in pagina unde trebuie sa introducem datele pentru instalare.

Aici o sa va explic ce trebuie introdus la fiecare casuta pentru o instalare de succes.

In primele doua casute, trebuie introdus numele utilizatorului cu drepturi de Administrator. Puteti introduce orice nume, atata timp cat il tineti minte. Parola poate fi orice doriti dumneavoastra, sau puteti folosi generatorul de parole.

Urmatoarea casuta reprezinta email-ul folosit de administrator. Adica de dumneavoastra. Pe acel email veti primi informatii cu privire la comentariile noi, utilizatori inregistrati pe blogul dumneavoastra, etc. Tot pe acel email veti primi si linkul de resetare parola in cazul in care o uitati.

Installation URL: reprezinta adresa pe care se instaleaza platforma. Astfel daca doriti sa instalati in directorul principal, trebuie sa lasati a-2-a casuta goala, sau puteti introduce un nume de director daca doriti ca blogul sa fie accesat pe un subdomeniu. In cazul in care instalati in directorul principal, blogul va putea fi accesat prin adresa www.numedomeniu.ro, sau daca instalati intr-un director va fi accesat prin adresa www.numedirector.numedomeniu.ro

Urmatoarea setare trebuie lasata wp, acesta este prefixul tabelelor din baza de date (ex. wp_users).

Ultima setare reprezinta baza de date. Presupunem ca nu ati creat o baza de date noua pentru platforma, deci se va crea una automata prin intermediul procesului de instalare.

Acestia sunt pasii ce trebuie urmati pentru a instala o platforma de blogging(WordPress) prin intermediul Aplicatiilor valabile in cPanel. Aplicatiile ce pot fi instalate prin aceasta metoda nu sunt intotdeauna aceleasi. In functie de provider ele pot fi mai multe, sau mai putine.

Sper ca v-a fost de folos acest mic tutorial.