Warning: include(/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(): Failed opening '/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php70/root/usr/share/pear') in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include_once(/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82

Warning: include_once(): Failed opening '/home/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php70/root/usr/share/pear') in /home02/bhost1/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82
Tutorial: Mutarea site-ului catre un alt provider de hosting ! « BrainHost Blog

Tutorial: Mutarea site-ului catre un alt provider de hosting !

Cand te decizi sa iti muti site-ul catre un alt provider de hosting, trebuie sa faci cativa pasi foarte importanti. Indiferent de cauza in urma careia te-ai decis sa te muti, este bine intotdeauna sa intrebi providerul catre care te-ai orientat daca are tot ce iti trebuie pentru ca site-ul tau sa functioneze in conditii optime.

Desi noi va oferim o solutie mult mai simpla de transfer, este bine intotdeauna sa stiti cum se face si manual. Acum sa incepem pregatirile pentru transfer. Sunt 3 operatiuni ce trebuiesc efectuate din cPanel-ul unde este gazduit site-ul.

1. Va conectati la actualul host(cPanel unde este gazduit site-ul dvs. momentan) prin ftp, folosind un client ftp de tip FileZilla.
2. Descarcati toate fisierele din public_html(puteti descarca chiar si tot folderul public_html)


3. Din cPanel intrati in phpmyadmin si faceti export la baza de date aferenta site-ului dvs (sau bazele de date daca aveti mai multe site-uri/subdomenii)

Acum trecem la partea a-2-a a operatiunii de mutare a site-ului catre un alt provider de hosting. O sa va explic cum sta treaba la noi.
In urma unei comenzi platite pentru un pachet de hosting, o sa primiti un mail cu toate datele de acces pentru contul respectiv. Avand deja un domeniu, trebuie sa va faceti update la nameservere(dns-uri) la Registrarul de care face parte domeniul dvs. Nameserverele(dns-urile) sunt: ns1.opticnet.org si ns2.opticnet.org
Sa trecem la operatiunile ce trebuiesc facute pentru a da drumul site-ului pe noul hosting:

1. Va conectati la cPanel, si creati bazele de date exact cum erau si in vechiul hosting (puteti pune si alte nume, dar nu uitati sa modificati in configurarile platformelor pe care le folositi, altfel o sa va loviti de o eroare de tip: Could not connect to database xxx)


2. Creati utilizatorul(utilizatorii) aferenti bazelor de date (deasemenea puteti pune alt nume, dar nu uitati sa modificati in fisierele de configurare ale platformei)


3. Conectati-va pe ftp la noul hosting, si incarcati toate fisierele ce au fost descarcate mai devreme de pe vechiul host. Puteti incarca direct folderul public_html, sau selecta tot ce este in public_html pe hdd-ul dvs si incarca direct in folderul respectiv pe ftp(folderul public_html este creat deja)


4. Din cPanel intrati in phpmyadmin, selectati baza de date dorita, si importati baza de date exportata de pe host-ul vechi.


5. Dupa ce ati efectuat aceste operatii, faceti verificarea site-ului. Verificati daca va functioneaza cum trebuie, daca trebuie sa modificati permisiuni la fisiere, etc.
Odata ce ati finalizat mutarea cu succes, va recomand sa faceti un back-up total al site-ului folosind butonul Backup din cPanel. Astfel aveti un backup si pe host-ul nou in caz de ceva nu merge cum trebuie.

Sper sa va fie cu folos acest tutorial.

 1. 3 Comments

  • Kkey says:

   As vrea sa ma mut si eu pe un alt hosting pentru ca asta imi face figuri …

  • BrainHost says:

   In cazul in care doresti sa te muti, as avea cateva intrebari. Daca doresti sa stam de vorba in legatura cu mutarea, te rog sa adaugi id-ul nostru de support: brain.host@yahoo.com sau sa ne trimiti un email catre support@brainhost.eu.
   O zi buna.

  • fara numar says:

   mah cel mai usor este din wordpress: tools – export – import
   nu toti sau nascuti savanti,,,,,,bafta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*